Sistemul ERP, la baza piramidei nevoilor unui business


Un instrument care si-a demonstrat in timp eficienta este sistemul de planificare a resurselor ERP (Enterprise Resource Planning), care ajuta companiile sa isi centralizeze datele pe o singura platforma, permitand o mai buna gestionare a activitatii zilnice. Solutiile ERP au capacitatea de a schimba viziunea managerilor si pot evidentia indicatorii de performanta, in asa fel incat sa permita evaluarea stadiului proiectelor si obiectivelor avute in plan.

Numerosi manageri, insa, nu folosesc solutiile ERP, pentru ca nu cunosc suficiente amanunte despre utilitatea si optiunile lor de gazduire, dar nici nu stiu ca un singur program poate integra informatiile din toate departamentele unei companii.

Ce poate face o solutie ERP?

Solutiile ERP permit schimbul de informatii intre departamente si simplificarea proceselor operationale si decizionale. Managerii pot genera diverse rapoarte privind performanta, eficienta si productivitatea companiei, pot comasa informatiile financiare, simplifica logistica si productia.

Ce este optiunea de gazduire on-premise?

Solutia ERP este instalata la sediul clientului, pe propriile lui servere. Prin aceasta optiune, clientii pot folosi echipamentele existente, elimina dependenta de internet si beneficia de securitate sporita. Totusi, implementarea poate fi afectata de indisponibilitatea resurselor hardware necesare, costurile suplimentare cu serverele si infrastructura. In plus, companiile au nevoie de asistenta pentru instalarea sistemului si este nevoie de o echipa dedicata de IT la fata locului.

Ce este optiunea de gazduire Cloud / Saas?

SaaS (Software as a Service – software ca si serviciu) este un model de licentiere si livrare de software, gazduit in Cloud si externalizat catre furnizor. Din ce in ce mai multe companii fac tranzitia catre sisteme Cloud, intrucat sunt foarte eficiente, nu implica mentenanta pentru echipamente hardware si nici costuri de administrare. Clientii pot evita investitiile semnificative, datele sunt arhivate mereu, iar implementarea este mai usoara. Alegerea acestei optiuni poate genera un avantaj competitiv important pentru companie.

Sistemele ERP se dovedesc un instrument foarte util si din ce in ce mai indispensabil. Prin urmare, alegerea furnizorului, a solutiei si a celei mai bune optiuni de gazduire sunt esentiale pentru ca o companie sa poata beneficia de toate avantajele solutiilor ERP.

 

Sursa: softone.ro

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.